Jubileumskampanj

KÖP HÄR

Marknadens bästa garantipaket!

Provcykla i 14 dagar!

Säkra betalningar med Klarna

Spara 5 000 kr

Evobike Sport-8 SUV

17 999 kr

ink. moms

Tidigare pris:

16 999 kr

Rek.pris: 22 999 kr

Åter i lager 2024-07-18

  • Du sparar5 000 kr
  • Högt betyg i Aftonbladets stora elcykeltest
  • Perfekt pendlarcykel
  • Komponenter i hög kvalitet

Produktbeskrivning

Evobike SPORT-8 SUV är en kraftfull modell i vår Sport-serie som fått toppbetyg i Aftonbladets stora elcykeltest två år i rad! En kraftig elcykel av trekking-modell, perfekt som pendlarcykel. Nu med uppdaterad design såsom en ännu mindre OLED-display och dämpad framgaffel för ytterligare komfort.

Design

Evobike SPORT-8 SUV har ett integrerat batteri samt en rejäl och stabil unisex-ram vilket ger cykeln ett modernt utseende. Körställningen kan ändras från sportigt läge till mer upprätt tack vare justerbart styre. Välj mellan silver, svart eller vit färg. Årets modell har en uppdaterad OLED-display som är mindre än föregångaren, utan att för den sakens skull kompromissa bort informationen som visas.

Prestanda och användning

Evobike SPORT-8 SUV är utrustad med extra breda däck vilket gör att cykeln ger dig en behaglig cykeltur oavsett väglag och årstid. Elcykeln är utrustad med en pakethållare fram och bak, så att du ska kunna få med dig allt som du behöver! Nytt för årets uppdaterade modell är den dämpade framgaffeln som ökar cykelkomforten ytterligare. Framgaffeln från Suntour kommer dessutom med lockout, vilket ger dig möjligheten att växla mellan dämpat och stelt läge.

Körställningen kan ändras från sportigt läge till mer upprätt tack vare styrstammen som kan justeras. På styret finns även en snygg bakgrundsbelyst OLED-display som du använder för att ställa in hur mycket motorn skall hjälpa till i fem nivåer. Här visas även information om batteriets status, hastighet, medelhastighet, maxhastighet och distansmätare

Evobike SPORT-8 SUV har ett växelsystem med åtta växellägen från välkända Shimano och har ett utanpåliggande växelsystem, vilket ger ett lågt rullmotstånd och ett brett växelspann. Som med alla andra utanpåliggande växelsystem byter du växel medan du trampar. Bromssystemet består av effektiva skivbromsar för både fram- och bakhjulet. Detta ger ordentlig bromskraft i alla lägen.

Räckvidd

Räckvidden för elcyklar är alltid svårt att specificera eftersom det beror på en mängd olika faktorer, i synnerhet hur mycket du hjälper till att trampa samt vilket assistansläge du valt. För att ge en ungefärlig bild brukar vi ange räckvidden till ca 45-75 km för det lilla batteriet eller 55-85 km för det stora batteriet per laddning.

Motor och batteri

Evobike SPORT-8 SUV har utrustats med en effektiv navmotor i bakhjulet från kvalitetsmärket Ananda. Motorn har 250W effekt och startar automatiskt när du trampar.

Litiumbatteriet har en kapacitet på 432 Wh eller 504 Wh. Det går bra att ladda batteriet på plats i cykeln, alternativt ta loss det för laddning på annan plats. Med Sport-8 SUV följer nu en ännu kraftigare 3A-laddare vilket gör att batteriet laddas upp till 50% snabbare än tidigare.

Leverans, retur och betalning

Laddare och batteri medföljer.

Evobike SPORT-8 SUV levereras i kartong direkt hem till din dörr. Cykeln levereras till 95% färdigmonterad med båda hjulen på plats. Det enda du själv gör är att räta upp styret och skruva fast pedalerna. Leverans sker vanligtvis inom 2-5 dagar hem till dig.

*Cykeln som visas i miljöbilder kan i vissa fall visa föregående års modell och detaljer kan därmed skilja från den elcykel som levereras till dig. Se produktbilder för exakta detaljer. 

Specifikationer

Recensioner

Om Evobike

Evobikes elcyklar är utvecklade och designade i Norrtälje, norr om Stockholm, där vi även har våra 5000 m2 stora kontors- och lagerlokaler. Tillverkningen sker huvudsakligen i vackra Aveiro, Portugal.

Läs mer här

Våra andra butiker

Handla och betala tryggt hos oss:

KlarnaDHL