Jubileumskampanj

KÖP HÄR

Marknadens bästa garantipaket!

Provcykla i 14 dagar!

Säkra betalningar med Klarna

Laga punktering på din elcykel

Att råka ut för en punktering på din elcykel kan vara frustrerande, men oroa dig inte – att laga en punktering själv är enklare än du tror. Med rätt verktyg och lite tålamod kan du rulla vidare på din elcykel igen på nolltid! Vi har skrivit en praktisk steg- för- steg guide som hjälper dig att laga punktering på din elcykel.

Steg 1: Förbered verktygen

Innan du börjar, se till att du har alla nödvändiga verktyg till hands. Du kommer att behöva:

  • Pump
  • Lagningskit eller en ny innerslang
  • En hink med vatten (för att lokalisera hålet)
  • En trasa eller handduk

Steg 2: Ta bort hjulet

Stäng av din elcykel och se till att den är stabil innan du börjar. För de flesta elcyklar behöver du endast ta bort det punkterade hjulet. Lyft försiktigt bort däcket från fälgen.

Steg 3: Hitta punkteringen

Innan du byter ut eller lagar innerslangen, är det viktigt att hitta var punkteringen är. Pumpa upp slangen och doppa den i hinken med vatten. Håll utkik efter bubblor som visar var luften läcker ut. Märk ut läckan med en penna.

Steg 4: Laga punkteringen

Om du väljer att laga punkteringen, följ instruktionerna i ditt lagningskit. Oavsett vilken metod du väljer att använda för att laga punkteringen, börja med att rengör området runt hålet.

Steg 5: Montera tillbaka hjulet

När innerslangen är lagad eller utbytt, är det dags att montera tillbaka däcket och hjulet på din elcykel. Innan du sätter tillbaka innerslangen, kontrollera insidan av däcket noggrant för att säkerställa att det inte finns några föremål kvar som kan orsaka en ny punktering. Se sedan till att däcket sitter jämnt runt fälgen innan du pumpar upp det till rekommenderat tryck. Kontrollera att bromsarna fungerar korrekt.

Viktiga Tips


Förebyggande underhåll kan ofta förhindra punktering. Vi har sammanställt några tips på underhåll som minskar risken för punktering.

  • Rätt tryck: Använd alltid tillverkarens rekommenderade lufttryck för att minimera risken för framtida punkteringar.
  • Regelbundet underhåll: Kontrollera regelbundet dina däck för slitage och eventuella föremål som fastnat i dem.
  • Rengör däcket: Se till att inte onödigt mycket smuts är på däcket. Rengör det innan och efter du tar fram din elcykel för säsongen och efter behov.

Om Evobike

Evobikes elcyklar är utvecklade och designade i Norrtälje, norr om Stockholm, där vi även har våra 5000 m2 stora kontors- och lagerlokaler. Tillverkningen sker huvudsakligen i vackra Aveiro, Portugal.

Läs mer här

Våra andra butiker

Handla och betala tryggt hos oss:

KlarnaDHL