Jubileumskampanj

KÖP HÄR

Marknadens bästa garantipaket!

Provcykla i 14 dagar!

Säkra betalningar med Klarna

Elcykel på vintern

Batteriet

Batteriet tål att användas i kyla. Vi rekommenderar dock att undvika mer extrema temperaturer, vanligtvis under –10° och över +40° men kolla i din elcykels manual för att se vad som gäller för just ditt batteri. Som tur är är det inte allt för ofta temperaturerna hamnar under –10° i södra och mellansverige. För dig som bor i norra Sverige finns det en vits i att använda batteriet mer sparsamt vid mycket kalla temperaturer då det kan påverka både prestandan och livslängden. 

Om du inte har möjlighet att förvara hela cykeln inomhus i rumstemperatur, vilket förstås är det allra bästa, rekommenderar vi att åtminstone ta loss batteriet och förvara det inomhus mellan användningarna. Detta kan du börja göra redan vid under 10 grader. 

Tänk på att batteriet tappar en del av sin kapacitet vid kalla temperaturer. Den räckvidden du är van med att få under sommaren minskar alltså till viss del under vintern. Vid nollgradigt kan batteriet tappa upp till ca 20 % av sin normala kapacitet. 

Planerar du att vintercykla kan det vara extra skönt med en elcykel med bra kraft i motorn, rejäl ram, stora däck och extra lång räckvidd. Allt det och mycket mer får du i Evobike Sport-8 SUV, uppgradera batteriet till det större så får du ännu längre räckvidd! 

Om Evobike

Evobikes elcyklar är utvecklade och designade i Norrtälje, norr om Stockholm, där vi även har våra 5000 m2 stora kontors- och lagerlokaler. Tillverkningen sker huvudsakligen i vackra Aveiro, Portugal.

Läs mer här

Våra andra butiker

Handla och betala tryggt hos oss:

KlarnaDHL