Jubileumsfest!

Köp här

Marknadens bästa garantipaket!

Provcykla i 14 dagar!

Säkra betalningar med Klarna

Ta hand om elcykeln under vintern

Förvara din cykel inomhus

Allra bäst har elcykeln om den får förvaras inomhus där det dessutom är lite varmt och skönt. Se till att cykeln är ren, torr och har en nyoljad kedja innan vinterförvaringen.

Batteri utomhus under vintern?

Batteriet till elcykeln trivs varken i för hög värme eller i kyla. Redan vid under tio grader brukar vi rekommendera att förvara batteriet inomhus om det inte ska användas på ett tag. Visste du att batteriet kan tappa upp till 20 procent av kapaciteten när det är nollgradigt ute? Är det så att elcykeln inte kommer förvaras i ett varmgarage rekommenderar vi helt enkelt att ta bort batteriet och förvara det inomhus. Dessutom är det klokt att under förvaringen se till att batteriet varken är fulladdat eller urladdat. Det optimala är att batteriet är laddat ungefär till hälften, så vi rekommenderar att du stödladdar batteriet regelbundet under förvaringen.

Så för att sammanfatta - förvara batteriet till elcykeln torrt och varmt under vintern och se till att det är laddat till ungefär 50 procent under förvaringen.

Om Evobike

Evobikes elcyklar är utvecklade och designade i Norrtälje, norr om Stockholm, där vi även har våra 5000 m2 stora kontors- och lagerlokaler. Tillverkningen sker huvudsakligen i vackra Aveiro, Portugal.

Läs mer här

Våra andra butiker

Handla och betala tryggt hos oss:

KlarnaDHL