Kundservice

Ta hand om din elcykel under vintern


Planerar du för att ställa undan din elcykel för vintern? Här kommer några saker som kan vara bra att tänka på inför vinterförvaringen för att få din cykel att ha det så bra som möjligt.


Förvara din cykel inomhus
Allra bäst har elcykeln om den får förvaras inomhus där det dessutom är lite varmt och skönt. Se till att cykeln är ren, torr och har en nyoljad kedja innan vinterförvaringen.


Batteri utomhus under vintern?
Batteriet till elcykeln trivs varken i för hög värme eller i kyla. Redan vid under tio grader brukar vi rekommendera att förvara batteriet inomhus om det inte ska användas på ett tag. Visste du att batteriet kan tappa upp till 20 procent av kapaciteten när det är nollgradigt ute?

Är det så att elcykeln inte kommer förvaras i ett varmgarage rekommenderar vi helt enkelt att ta bort batteriet och förvara det inomhus. Dessutom är det klokt att under förvaringen se till att batteriet varken är fulladdat eller urladdat. Det optimala är att batteriet är laddat ungefär till hälften, så du kan behöva ladda batteriet någon gång under förvaringen.


Så för att sammanfatta - förvara batteriet till elcykeln torrt och varmt under vintern och se till att det är laddat till ungefär 50 procent under förvaringen.