Jubileumsfest!

Köp här

Marknadens bästa garantipaket!

Provcykla i 14 dagar!

Säkra betalningar med Klarna

Att cykla på en trehjuling

Kom igång

När du ska börja träna på att cykla på en trehjulig cykel är det viktigt att du är på en stor och plan yta och helst helt utan hinder och gupp. När du kliver upp på din trehjuling se till att elektroniken är avstängd och att du håller i båda bromshandtagen så att inte cykeln rullar iväg för dig. Släpp inte bromshandtagen förrän du känner att du sitter säkert på cykeln. När du ska börja cykla rekommenderar vi att man inledningsvis börjar helt utan elmotorn så att man lär sig hitta balansen och rätt teknik för att svänga innan man aktiverar elmotorn.

Att svänga

På en vanlig tvåhjulig cykel svänger du till stor del genom att luta på kroppen och cykeln. När du ska svänga med din trehjuliga cykel måste du anamma en helt annan teknik. Du måste istället förlita dig på att vrida mycket mer på styret. Tänk även på att inte luta dig in i kurvan som om du hade cyklat på en tvåhjuling då det ökar sannolikheten att det bortre bakhjulet lyfter från marken. Sitt istället stilla på sadeln så att du håller balanspunkten låg och centrerad.

Planera din resväg

Trehjulingar är mer känsliga för skarpa svängar. Se därför till att planera ditt cyklande och var noga med att sänka hastigheten ordentligt inför en kurva. Planera så att du har nog med att yta för att svänga då en trehjulig cykel har en betydligt större svängradie än en vanlig cykel. Kom även ihåg att din nya trehjuling är betydligt bredare än en vanlig cykel. Se därför till att du har gott om extra marginal till andra trafikanter och eventuella hinder på din resväg.

Att cykla på en lutande väg

De flesta väg- och cykelbanor har en liten lutning antingen till höger eller vänster. När du cyklar med din trehjuling på en vägbana som lutar så kommer cykeln automatiskt vilja svänga åt det håll som vägbanan lutar. För att parera detta behöver du konstant svänga lite med styret i motsatt riktning.

Avslutningsvis

Det är inte ovanligt att det känns både ovant och osäkert de första gångerna man provar en trehjulig cykel. Då det är en avsevärt annorlunda teknik jämfört med att cykla på en tvåhjuling måste man vara ödmjuk inför uppgiften och ha lite tålamod. Med lite träning så kommer det dock snart att kännas bra och du kommer kunna ge dig ut på härliga turer i det gröna!

Om Evobike

Evobikes elcyklar är utvecklade och designade i Norrtälje, norr om Stockholm, där vi även har våra 5000 m2 stora kontors- och lagerlokaler. Tillverkningen sker huvudsakligen i vackra Aveiro, Portugal.

Läs mer här

Våra andra butiker

Handla och betala tryggt hos oss:

KlarnaDHL