Kundservice

Evobike - Bäst i test


På Evobike.se hittar du marknadens mest prisvärda elcyklar. Vi vill att alla ska kunna unna sig en riktig kvalitetselcykel utan att det ska behöva kosta en förmögenhet. I flera stora svenska elcykeltester har Evobike utsetts till "Bäst i test", senast av Aftonbladet när de testade 24 olika elcyklar våren 2019.

I 2019 års test blir Evobike Sport-8 den enda av 24 elcyklar som tilldelas maximalt betyg, 5 av 5 Plus, och koras därmed till testvinnare. I testet är det endast sju elcyklar som får betyget 4 Plus eller högre - tre av dessa kommer från Evobike!

Under 2018 utses modellen Evobike Sport-8 Mid-drive till "Bäst i test" både av Aftonbladet och Vi Bilägare samtidigt som våra andra testade modeller får lovord som "Prisfynd!" och "Fynd!". Inom segmentet Citybikes testades Evobike Classic-7 och Evobike ECO-7. I jämförelse med motsvarande modeller från märken som Crescent och Monark står sig Evobike riktigt väl och presterar bättre eller lika bra trots att konkurrenternas modeller i vissa fall har uppåt 50% högre pris. Nedan följer ett utdrag från testerna:
Evobike Sport-8
2019 års vinnare av Aftonbladets stora elcykeltest! Evobike Sport-8 blir den enda elcykeln som tilldelas maximalt betyg, 5 av 5 Plus, och koras därmed till testvinnare inom samtliga kategorier.

"Kvaliteten känns stabil rakt igenom och priset gör den svårslagen när man väger in vad den kan och hur den är att cykla." ... "Evobikes sportmodell är en hybrid som är lätt att cykla på.". Evobike Sport-8 belönas även med rubriken "FYND!" i 2018 års test. Evobike Sport-8 finns både med hög eller låg ram. Modellen finns även som Sport-7 för dig som föredrar navväxelsystem med fotbroms.
Läs mer om Evobike Sport-8 genom att klicka här.


Evobike Sport-8 Mid-drive
En av två elcyklar i 2018 års test som får full pott: 5/5! Den modell som är testad har unisex/damram och blir därmed utsedd "BÄSTA UNISEX/DAM" i testet. Modellen finns även med traditionellt hög herr-ram. "Det här är en mycket bra och prisvärd elcykel som passar utmärkt för pendlingsresor till och från jobbet" ... "När vi testar i en backe som är svår att klara på ettan med en manuell touringcykel, glider Evobiken uppför utan någon egentlig ansträngning alls för cyklisten. Bästa dam- och unimodellen i testet".
Läs mer om Evobike Sport-8 Mid-drive genom att klicka här.


Evobike Classic
Evobike Classic är en komfortabel designcykel som får rubriken "PRISFYND" i testet. Betyget hamnar i nivå med betydligt dyrare konkurrenter som Crescent och Ecoride och högre än de två modeller som kommer från Monark. När man jämför modellen med Monark El- Karin så skrivs det att "Evobike Classic ger mer för pengarna".
Classic-serien finns med tre eller sju växlar samt med herr- och damram.
Läs mer om Evobike Classic genom att klicka här.


Evobike ECO-7
Evobike ECO-7 är en traditionellt designad elcykel med modern tvåfärgad färgsättning på ramen. I Aftonbladets test 2019 är ECO-7 en av få elcyklar som tilldelas betyget 4 av 5 Plus. Modellen jämförs i testet med betydligt dyrare elcyklar från bl.a. Ecoride. Andra elcyklar, som t.ex. Lifebike, som ligger i samma prisklass som ECO-7 får i sina omdömen kommentarer som "[Lifebike Chick+] känns betydligt enklare än till exempel jämförbara Ambassador från Ecoride eller ECO-7 från Evobike." Evobike ECO-serie finns med tre eller sju växlar samt med herr- och damram.
Läs mer om Evobike ECO-7 genom att klicka här.


Evobike Travel
Evobike Travel överraskar både Aftonbladets och Vi Bilägares testpanel med sin stadighet, en egenskap som inte är självklar när det gäller hopfällbara cyklar. Cyklar med mindre hjulstorlek kan generellt upplevas som att man inte får upp någon ordentlig fart. Det stämmer inte när det gäller Evobike Travel. Vi Bilägare kommenterar; "Elmotorns kraft kompenserar de små hjulens tillkortakommande vad gäller hastighet". "Evobike Travel är alltså inte bara ämnad för att smidigt ta med sig i båten, husbilen eller husvagnen utan går alldeles utmärkt att använda som brukscykel för den som vill ha ett smidigt och kompakt alternativ".
Läs mer om Evobike Travel genom att klicka här.
Evobike Cargo
I slutet av cykelsäsongen 2019 utfördes ett test av en mängd eldrivna lådcyklar av Aftonbladet, där testpanelen gick igenom funktionalitet, användarvänlighet, känsla, säkerhet och prisvärdhet på samtliga testdeltagare. Vi är såklart enormt stolta över att vår Evobike Cargo PRO utnämndes till Bäst i test och belönades med hela 14 av 15 möjliga plus i betyg!

Du kan läsa hela testet här.
Läs mer om Evobike Cargo PRO genom att klicka här.