Kundservice

Elcykla i kyla och mörker


Går det bra att använda sin elcykel även vintertid?
Självklart går det bra, tänk bara vad skönt att kunna klä sig riktigt varmt och cykla till jobbet utan att behöva bli svettig i uppförsbackarna.
Dessutom slipper du skrapa rutorna på en nedkyld bil - bara en sån sak!
För att ge dig en ännu bättre upplevelse har vi sammanställt lite tips för en optimal höst med elcykel.


Ta hand om cykeln lite extra
Se till att tvätta din cykel med tätare intervaller och smörj kedjan med olja som tål vägsalt. Var extra noga med batteriet. Räckvidden på batterier påverkas när det blir svalare ute så se till att ha det ordentligt laddat och förvara batteriet inomhus när elcykeln inte används.


Se till att du är varmt klädd
Kläder efter väder är det som gäller om du vill cykla även under höst och vinter! Plötsliga höstregn, blåst, kanske till och med snö, får man räkna med. Packa extrakläder och vattentåliga vantar och byxor - det är inte skönt att frysa!


Syns du inte, finns du inte
Var extra noga med att ha bra reflexer och lampor så att du syns i mörkret, från alla vinklar.
Alla våra cyklar har reflexrand på hjulen och lampor fram och bak som du styr via LED-skärmen på cykelns styre, men att addera extra reflexer skadar aldrig!


Några sista tips
Halt underlag så som is och blöta löv gör att du behöver tänka på att köra lite extra försiktigt. Ta det lugnt i kurvorna och undvik att bromsa med handbromsen så du inte låser och halkar med framhjulet. Dessutom är det bra att använda en lägre assistansnivå på motorn vid start för att minimera risken att hjulet spinner.


Cykla försiktigt och njut av ett miljömässigt och hälsosamt transportsätt, även under hösten och vintern.