Kundservice

Aftonbladets elcykeltest 2018


Evobike presterar väl i Aftonbladets stora elcykeltest!
Lagom till (el)cykelsäsongen 2018 har Aftonbladet valt att utföra ett stort elcykeltest med tvåhjuliga elcyklar från svenska marknadens största elcykelaktörer. Evobike deltar självklart i testet med fem modeller: Evobike Classic-7, Evobike ECO-7, Evobike Sport-8, Evobike Travel och Evobike Sport-8 Mid-Drive. Sammantaget är var femte testad elcykel från Evobike.

Inom segmentet Citybikes testades Evobike Classic-7 och Evobike ECO-7. I jämförelse med motsvarande modeller från märken som Crescent och Monark står sig Evobike riktigt väl och presterar bättre eller lika bra trots att konkurrenternas modeller i vissa fall har uppåt 50% högre pris. Bland testets sportigare elcyklar för pendling hamnar Evobikes Sport-8 och Sport-8 Mid Drive i det absoluta toppskiktet, där den senare modellen får full pott i betygsskalan.

Evobike Sport-8 Mid-Drive
En av två elcyklar i testet som får full pott: 5/5! Den modell som är testad har unisex/damram och blir därmed utsedd "BÄSTA DAM" i testet. Modellen finns även med herr-ram. "Det här är en mycket bra och prisvärd elcykel som passar utmärkt för pendlingsresor till och från jobbet" ... "När vi testar i en backe som är svår att klara på ettan med en manuell touringcykel, glider Evobiken uppför utan någon egentlig ansträngning alls för cyklisten. Bästa dam- och unimodellen i testet.". Klicka här för att läsa mer om Evobike Sport-8 Mid-Drive.

Evobike Sport-8
"Evobikes sportmodell är en hybrid som är lätt att cykla på.". Evobike Sport-8 belönas med rubriken "FYND!" i testet, och är en av få elcyklar som får 4/5 i betyg. Sport-8 får ett högre betyg än betydligt dyrare modellen Crescent Elis, som till råga på allt har ett 50% högre pris. Evobike Sport-8 testades med herr-ram, men finns även med damram. Modellen finns även som Sport-7 för dig som föredrar navväxelsystem med fotbroms.

Evobike Classic-7
Evobike Classic är en komfortabel designcykel som får rubriken "PRISFYND" i testet. Betyget hamnar i nivå med betydligt dyrare konkurrenter som Crescent och Ecoride och högre än de två modeller som kommer från Monark. När man jämför modellen med Monark El-Karin så skrivs det att "Evobike Classic ger mer för pengarna.". Classic-serien finns med tre eller sju växlar samt med herr- och damram.

Evobike ECO-7
Evobike ECO-7 är en traditionellt designad elcykel med modern tvåfärgad färgsättning på ramen. Modellen jämförs i testet med betydligt dyrare elcyklar från bl.a. Ecoride. Andra elcyklar, som t.ex. Lifebike, som ligger i samma prisklass som ECO-7 får i sina omdömen kommentarer som "[Lifebike Chick+] känns betydligt enklare än till exempel jämförbara Ambassador från Ecoride eller ECO-7 från Evobike." Evobike ECO-serie finns med tre eller sju växlar samt med herr- och damram.

Klicka här för att läsa testet i sin helhet på Aftonbladet.se.
08-52230980
Telefontider
Mån-Tors 10-12, 13-17
Fredag 10-12, 13-15
Org.nr: 556908-9385
Godkänd för F-skatt