Kundservice

Bäst elcykel för Dig

Din guide till den bästa elcykeln
Elcykeln blir allt mer populär - och vi förstår varför! Elcykel är den perfekta kombinationen av smidig, snabb och miljövänlig och är för många det givna valet framför både bil och kollektivtrafik. Om du vill veta fler fördelar med en elcykel har vi satt ihop en lista med tio skäl till varför du ska köpa en elcykel som du hittar HÄR.

Har du redan bestämt dig för att en elcykel är det bästa alternativet för dig finns det några saker som kan vara bra att tänka på och känna till. Därför har vi satt ihop en guide för att hjälpa dig hitta den bästa elcykeln för dig och dina behov. Läs hela vår köpguide HÄR.

Visste du att Evobike har fått bemärkelsen "Bäst i test" i flertalet oberoende tester? Läs mer om testen och de testvinnande cyklarna HÄR.

Välj elcykel utifrån behov
Låt det vara ditt behov som styr vilken typ av elcykel du ska köpa. Hur ofta kommer du att använda din elcykel, hur långa sträckor planerar du att cykla, vill du att hela familjen ska få plats? Det är utifrån hur du planerar att använda din elcykel som du vet vilken elcykelmodell som är bäst för dig.

På EvoBike har vi sex olika typer av elcykel:
1. EvoBike Classic
2. EvoBike Sport
3. EvoBike ECO
4. EvoBike Elegant
5. Vår lådcykel EvoBike Cargo
6. Den hopfällbara EvoBike Travel.
EvoBike Classic elcykel
- snygg retrodesign för den stilmedvetnaEn komfortabel retrodesignad elcykel där du cyklar med en bekväm upprätt körställning. Evobike Classic för tankarna till svunna tider med traditionella färger samt detaljer i läder och chrome. EvoBike Classic finns med tre eller sju växlar och båda alternativen har skivbroms fram och fotbroms för bakhjulet.

EvoBike Classic är inte bara snygg till designen, den är dessutom utrustad med kvalitetskomponenter rakt igenom. Drivsystemet håller toppklass, Classic har en elmotor från Bafang och litiumbatteri med celler från Samsung. Elcykeln är utrustad med LCD-display där du håller koll på elsystem och batteristatus.

Läs mer om EvoBike Classic genom att klicka HÄR.


Evobike Sport elcykel
- en testvinnande hybrid perfekt för pendlaren


EvoBike Sport är det perfekta hybridcykeln: sportig men med möjlighet att ställa in den för att få en mer upprätt körställning. Det här är en perfekt pendlarcykel för dig som inte längre vill ta bilen eller åka kollektivt till jobb, förskola eller fritidsaktiviteter.

EvoBike Sport har, precis som namnet antyder, en sportigare karaktär än sina syskonmodeller. Elcykeln är utrustad med kontrollpanel med färgskärm där du enkelt reglerar motorassistansen, kan se batteristatus, hastighet samt körsträcka. EvoBike Sport har hydraulisk skivbroms både fram och bak, motor från Bafang och litiumbatteri med Samsung-celler.

Bäst i test!
Bäst i test i Aftonbladets stora elcykeltest 2019! Bland 24 elcyklar av olika märken är Evobike Sport-8 den enda modell som tilldelas 5 av 5 plus, och koras därmed till testvinnare med lovord som "Kvaliteten känns stabil rakt igenom och priset gör den svårslagen när man väger in vad den kan och hur den är att cykla." Vi har flera testvinnande elcyklar, klicka HÄR för att se alla testvinnare.

Läs mer om Evobike Sport genom att klicka HÄR.


Evobike ECO elcykel
- den komfortabla klassikern


ECO-serien är stilrent designade elcyklar av komfortmodell för dig som vill ha en klassisk city bike. Körställningen är relativt upprätt men kan justeras efter önskemål tack vare en vinklingsbar styrstam. ECO-serien finns med tre eller sju växlar, båda utrustade med skivbroms fram och fotbroms bak.

EvoBike Eco är den perfekta cykeln för dig som tycker att komfort är viktigt i en cykel samtidigt som du vill ha en kvalitetselcykel till riktigt bra pris! Eco är en stadscykel utrustad med allt som en elcykel behöver: en pålitlig motor från Bafang, litiumbatterier med Samsung-celler, LCD-panel med färgskärm på styret från vilken du kan reglera motorassistans, se batteristatus, hastighet och körsträcka. Eco har tre eller sju växlar, båda med fotbroms bak och hydraulisk skivbroms fram.

Läs mer om Evobike Eco genom att klicka HÄR.


EvoBike Cargo
- eldriven lådcykel för hela familjen


Lådcykel, lastcykel, cargo bike - kärt barn har många namn. Vår elektriska cykel med låda är det optimala valet för dig som vill ha en elcykel med bra lastkapacitet. En elcykel för hela familjen helt enkelt! I lådan som är försedd med sittbänkar och säkerhetsbälten får du enkelt plats med flera barn, husdjur och packning.

EvoBike Cargo PRO är vår testvinnande lådcykel och är ett både roligare, mer miljövänligt och mer ekonomiskt sätt att ta sig till och från förskolan, jobbet och affären. Med en elmotor som assisterar blir det inga problem att skjutsa barnen ens i uppförsbackarna. EvoBike Cargo PRO är utrustad med en stark borstlös navmotor belägen i bakhjulet samt litiumbatterier med märkesceller.

Bäst i test
I slutet av cykelsäsongen 2019 utfördes ett stort test av eldrivna lådcyklar av Aftonbladet. Här fanns modeller både i lägre och högre prisklasser representerade och Evobike Cargo PRO utsågs - precis som syskonmodellerna EvoBike Sport-8 och EvoBike Mid-Drive - till bäst i test. Faktum är att Evobike Cargo PRO belönades med hela 14 av 15 plus, alltså så nära full pott man kan komma! Läs mer om våra testvinnare genom att klicka HÄR.

Läs mer om vår eldrivna lådcykel HÄR.


EvoBike Travel
- en hopfällbar elcykel med bra komfort


EvoBike Travel är en hopfällbar elcykel som trots sin kompakta storlek ger en känsla av en fullstor elcykel. Känslan påminner mycket om en fullstor elcykel och det tar inte lång tid innan du glömmer bort att det är en ihopfällbar elcykel du sitter på.

EvoBike Travel är utrustad med ett 36V litiumbatteri som integrerats snyggt i ramen. Det ger en snygg och slimmad design samtidigt som elcykeln blir mycket stabil och enkelt fälls ihop utan verktyg. Det här är den perfekta kompakta elcykeln för dig som gillar att vara på resande fot och vill ha en elcykel som får plats i bagageluckan, husbilen, husvagnen eller varför inte båten.

Läs mer om vår hopfällbara elcykel HÄR.


EvoBike Elegant
- stabil trehjuling med god lastkapacitet


Vår trehjuliga elcykel för vuxna är ett stadigt cykelalternativ för dig som behöver en cykel med väl tilltagen lastkapacitet. Eller helt enkelt för dig som önskar cykla men inte känner dig bekväm på en tvåhjulig cykel. Den trehjuliga elcykeln är, som namnet låter höra, elegant till sitt utförande och vi kan lova många avundsjuka blickar när du susar genom byn.

Med en så gott som underhållsfri navmotor belägen i framhjulet är tuffa backar ett minne blott. Motorn ger bra med hjälp även när elcykeln är tungt lastad. Tillsammans med elcykelbatteriet med celler från Samsung varar körglädjen länge innan det är dags för nästa laddning.

Läs mer om vår trehjuliga elcykel Elegant HÄR.

Några avslutande ord om elcyklar


Vilken elcykel är bäst? Jo, utöver att fundera på vilken elcykel som är bäst för dig och på bästa sätt uppfyller ditt behov finns det annan fakta som är bra att känna till om elcyklar innan du köper en. Vi har sammanställt en köpguide fullmatad med information om elcyklar i allmänhet. Den kan hjälpa dig vidare i jakten på bäst elcykel för dig och dina behov.

Klicka här för att läsa hela köpguiden.

Det finns inga produkter i denna kategori