Kundservice

10 skäl att köpa elcykel


Vi på Evobike.se älskar elcyklar! Vi ser elcykeln som ett självklart färdmedel till vardags och vill ju gärna att du också ska göra det! Kanske är du redan övertygad, kanske behöver du övertygas? Du har oavsett hamnat helt rätt, vi har nämligen satt ihop en lista med 10 anledningar till varför du ska skaffa dig en elcykel.

1. Gör miljön en tjänst.
De flesta dagliga bilresor är kortare än 5 kilometer. Med en elcykel kan du lämna bilen hemma och gör miljön en stor tjänst.

2. Bra för ekonomin.
En elcykel är inte bara billigare att köpa och underhålla jämfört med en personbil. Driftkostnaden i elektricitet är dessuom en bråkdel, cirka 15 öre/mil, jämfört med kostnad för bensin eller diesel. Dessutom slipper du betala vägskatt, vägtull eller dyra försäkringspremier.

3. Perfekt för att pendla.
Visste du att majoriteten bor inom 25 km från sin arbetsplats - en sträcka som är ideal för elcyklar! Det går enkelt att plocka loss batterier från alla EvoBike elcyklar om du vill ladda på arbetsplatsen.

4. Inga fler trafikstockningar.
I större städer kan rusningstrafiken vara hemsk. Under dessa timmar är ofta elcykeln ett snabbare och mycket mindre frustrerande färdmedel.

5. Slipp leta parkering
Slipp spendera tid på att leta parkeringsfickor, riskera inte att få en p-bot och lägg inte pengar på parkeringsavgifter! Elcykeln är lätt att parkera och kostar dig inget!

6. Träning och hälsa.
Elmotorn till trots, du får fortfarande motion av en elcykel, speciellt eftersom du på alla våra EvoBike-cyklar kan anpassa hur mycket motorn ska hjälpa till. Jämfört med andra cyklar kan du alltså få motion men utan att behöva ta en dusch när du kommer fram till jobbet!

7. Elcyklar är roliga!
Har du inte testat en elcykel än? Gör det! Det är en fantastisk känsla att möta en brant backe och kunna ta sig upp - utan nämnvärd ansträngning. Glid upp för uppförsbackarna helt enkelt!

8. Låga underhållskostnader.
En elcykel kräver inte särskilt mycket mer service än en vanlig cykel.

9. Enkelt att använda.
Alla elcyklar från EvoBike är enkla att använda. Motorn startar automatiskt när du börjar trampa och en LCD-display visar nyttig info om bland annat batteristatus, hastighet och sträcka

10. Suveräna garantier!
Tja, i alla fall när det gäller elcyklar från Evobike. Alla våra elcyklar levereras med 2 års fullständig garanti (inkl. batteri), 5 års motorgaranti samt 10 års ramgaranti. Varför? För att vi erbjuder elcyklar av högsta kvalitet - våra modeller är designade i Sverige för den skandinaviska marknaden och kvalité är ett av våra ledord.