Kundservice

10 skäl att köpa elcykel


Vi på Evobike.se älskar elcyklar. Vi ser elcykeln som ett självklart färdmedel till vardags, men frågan är om du gör det (ännu)?! För att konkretisera fördelarna med elcyklar har vi skapat listan nedan, med de tio främsta skälen att skaffa elcykel:

1) Gör miljön en tjänst. De flesta dagliga bilresor är kortare än 5 km. Många elcykelanvändare lämnar bilen hemma och tar sin elcykel istället, och gör därmed miljön en stor tjänst!

2) Bra för ekonomin. En elcykel är inte bara billigare att köpa och underhålla jämfört med en personbil. Driftkostnaden i elektricitet är dessutom en bråkdel, ca: 15 öre/mil, jämfört med kostnad för bensin eller diesel. Dessutom slipper du betala vägskatt, vägtull eller dyra försäkringspremier.

3) Perfekt för att pendla. De flesta bor inom 25 km från sin arbetsplats. Den typen av sträckor är ideala för elcyklar! Det går enkelt att plocka loss batteriet från alla Evobike elcyklar om du vill ladda på arbetsplatsen.

4) Inga fler trafikstockningar. I större städer kan rusningstrafiken vara hemsk. Under dessa timmar är ofta elcykeln ett snabbare och mycket mindre frustrerande färdmedel!

5) Lätt att parkera. Med elcykeln slipper du spendera tid på att leta parkeringsfickor. Inga parkeringsavgifter! Inga parkeringsböter!

6) Träning och hälsa. Även om elcyklar har elmotor så kan man fortfarande få motion genom att anpassa hur mycket motorn skall hjälpa till. Jämfört med vanliga cyklar kan du dock ändå cykla till jobbet utan att behöva ta en dusch efteråt!

7) Elcyklar är roliga! Har du inte har testat en elcykel ännu? Gör det! Det är en fantastisk känsla att möta en brant backe, och ta sig upp för den utan nämnvärd ansträngning.

8) Låga underhållskostnader. En elcykel fordrar inte särskilt mycket mer service än en vanlig cykel.

9) Enkelt att använda. Alla elcyklar från Evobike är enkla att använda. Motorn startar automatiskt när du börjar trampa och en LCD-display visar nyttig info som batteristatus, hastighet, sträcka etc.

10) Suveräna garantier! Tja, i alla fall när det gäller elcyklar från Evobike. Alla våra elcyklar levereras med 2 års fullständig garanti (inkl. batteri), 5 års motorgaranti samt 10 års ramgaranti. Varför? För att vi erbjuder elcyklar av högsta kvalitet. Våra modeller är designade i Sverige för den skandinaviska marknaden.
08-123 505 45
Telefontider
Mån-Fre (Vardagar)
kl 10-17
Org.nr: 556908-9385
Godkänd för F-skatt